MojaPot.info

+386 40 835 678

Dejavnosti

Psihoterapija

Uvodno srečanje

Na uvodnem srečanju imate priložnost, da se z mano spoznate v sproščenem in zaupanja vrednem okolju. Skupaj bomo raziskali vaše težave, potrebe, želje in cilje. Poudarek bo na jasnem dogovoru o pravicah in dolžnostih vseh vpletenih. Podrobno vam bom predstavila svoj način dela in poudarila ključne elemente uspešnega terapevtskega odnosa, kot so zaupnost in odkritost. Na tem srečanju bomo skupaj podpisali tudi terapevtski dogovor.

Pravila in trajanje psihoterapije

Psihoterapija je proces zdravljenja, kjer sta v središču pogovor in razumevanje med vami in terapevtom. Namenjena je ne le tistim, ki se soočajo s težavami, temveč tudi vsem, ki si želijo osebnostne rasti in izboljšanja kakovosti življenja.

Ključni elementi terapevtskega odnosa

V terapevtskem odnosu je zaupnost temeljnega pomena; vse, kar se deli med terapijo, ostane znotraj štirih sten. Spoštovanje med terapevtom in klientom je nujno za vzpostavitev pozitivne in produktivne dinamike. Odkritost prav tako igra ključno vlogo, saj vsak posameznik ima pravico izraziti svoja čustva, občutke in misli ter odkloniti razpravo o temah, ki jih v določenem trenutku ne zmore obravnavati.

Struktura terapevtskih srečanj

Pri individualni, partnerski in družinski terapiji se generalno srečujemo enkrat tedensko. Število ur in trajanje terapevtskega procesa sta odvisna od specifičnih težav in izzivov, s katerimi se soočate. Skupinska srečanja potekajo bodisi tedensko bodisi na vsakih štirinajst dni in trajajo uro in pol.

Skupine

Skupinska terapija za podjetja in kolektive

Skupinska terapija za podjetja in kolektive je vitalna komponenta pri oblikovanju pozitivnega in produktivnega delovnega okolja. V času terapije se skupine srečujejo v podpornem okolju, kjer skupaj identificirajo in naslavljajo medsebojne izzive in konflikte. To vodi do izboljšane timske dinamike in splošnega zadovoljstva na delovnem mestu.

Proces je strukturiran tako, da spodbuja odprto komunikacijo, medsebojno razumevanje in konstruktivno povratno informacijo. Udeleženci se naučijo, kako učinkovito reševati konflikte, izboljšati medosebne veščine in graditi močne, pozitivne delovne odnose. Poudarek je na razvoju praktičnih veščin in strategij, ki pripomorejo k večji delovni učinkovitosti, zadovoljstvu in osebnemu razvoju vseh udeležencev.